Pametni Satovi

Pametni sat nosivo je računalo u obliku sata. Moderni pametni satovi pružaju lokalno sučelje zaslona osjetljivog na dodir za svakodnevnu upotrebu. Iako su rani modeli mogli obavljati osnovne zadatke, poput izračunavanja, digitalnog kazivanja vremena, prijevoda i igranja igara, pametni satovi iz 2010. imaju općenitiju funkcionalnost bližu pametnim telefonima, uključujući mobilne aplikacije, mobilni operativni sustav i WiFi / Bluetooth vezu. Neki pametni satovi funkcioniraju kao prijenosni media playeri, s FM radiom i reprodukcijom digitalnih audio i video datoteka putem Bluetooth slušalica. Neki modeli, nazvani telefonima s satom (ili obrnuto), imaju mobilnu funkciju poput upućivanja poziva.Accounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Domains

Sub-domains

Your Text

44.90KM

Pametni sat

T500


Bluetooth 5.0

Veličina ekrana 4,5cm

Podržava: Android, iOS

Obim narukvice: univeralna

Materijal: Staklo,guma,metal

Automatsko uparivanje

Traranje baterije: 2- 3 dana

34.90KM

Pametni sat

D20


Bluetooth 5.0

Vrijeme razgovora: 3-5 sati

Podržava: Android, iOS

Obim narukvice: univeralna

Materijal: Staklo,guma,metal

Automatsko uparivanje

Traranje baterije: 2- 3 dana

29.90KM

Pametni sat

119 Plus


Bluetooth 5.0

Vrijeme razgovora: 4-5 sati

Podržava: Android, iOS

Obim narukvice: univeralna

Materijal: guma,metal

Automatsko uparivanje

Traranje baterije: 2- 3 dana

29.90KM

Pametni sat

116 Plus


Bluetooth 5.0

Bluetooth 4.2

Podržava: Android, iOS

Obim narukvice: univeralna

Materijal: guma,metal

Automatsko uparivanje

Traranje baterije: 5 – 7 dana

Šta su to pametni satovi?

Pametni sat je prijenosni uređaj koji je dizajniran za nošenje na zglobu. Pametni satovi – poput pametnih telefona – koriste zaslone osjetljive na dodir, nude aplikacije i često bilježe vaš puls i druge vitalne znakove.

Modeli Apple Watch and Wear OS (ranije Android Wear) ponukali su više potrošača da uvide korisnost nošenja mini računala na zapešćima. Osim toga, specijalni pametni satovi za aktivnosti na otvorenom često nadopunjuju druge, glomaznije uređaje u avanturističkom alatu.

kvalitetni pametni satovi

 

Najbolji proizvođači pametnih satova?

 

1. Samsung Galaxy

Samsung Group (korejski: 삼성) je južnokorejski multinacionalni konglomerat sa sjedištem u gradu Samsung Town u Seulu. Obuhvaća brojne povezane tvrtke, od kojih se većina udružila pod Samsung markom, i najveći je južnokorejski chaebol (poslovni konglomerat).

Samsung je osnovao Lee Byung-chul 1938. godine kao trgovačko poduzeće. Tijekom sljedeća tri desetljeća grupa se diverzificirala na područja koja uključuju preradu hrane, tekstil, osiguranje, vrijednosne papire i maloprodaju. Samsung je u elektroničku industriju ušao krajem 1960-ih, a građevinarstvo i brodogradnja sredinom 1970-ih; ta bi područja potaknula njegov kasniji rast.

Nakon Leejeve smrti 1987. godine, Samsung je podijeljen u pet poslovnih grupa – Samsung Group, Shinsegae Group, CJ Group i Hansol Group i Joongang Group. Od 1990. Samsung sve više globalizira svoje aktivnosti i elektroniku; posebno su mu mobiteli i poluvodiči postali najvažniji izvor prihoda. Od 2020. Samsung ima 8. najveću vrijednost svjetske marke.

2. Apple

Apple Inc. je američka multinacionalna tehnološka tvrtka sa sjedištem u Cupertinu u Kaliforniji koja dizajnira, razvija i prodaje potrošačku elektroniku, računalni softver i internetske usluge. Smatra se jednom od velikih pet tvrtki u američkoj industriji informacijske tehnologije, zajedno s Amazonom, Googleom, Microsoftom i Facebookom. Njegovi hardverski proizvodi uključuju iPhone pametni telefon, iPad tablet računalo, Mac osobno računalo, iPod prijenosni media player, pametni sat Apple Watch, Apple TV digitalni media player, bežične slušalice AirPods, slušalice AirPods Max i pametni HomePod linija zvučnika.

Appleov softver uključuje iOS, iPadOS, macOS, watchOS i tvOS operativne sustave, iTunes media player, web preglednik Safari, glazbeni identifikator Shazam i pakete kreativnosti i produktivnosti iLife i iWork, kao i profesionalne aplikacije poput Final Cut Pro X, Logic Pro i Xcode. 

Apple su osnovali Steve Jobs, Steve Wozniak i Ronald Wayne u travnju 1976. godine kako bi razvili i prodali Wozniakovo osobno računalo Apple I, iako je Wayne svoj dio vratio Jobsu i Wozniaku u roku od 12 dana. Osnovan je kao Apple Computer, Inc., u siječnju 1977. godine, a prodaja njegovih računala, uključujući Apple II, brzo je rasla.

3. Lenovo

Lenovo Group Limited, često skraćena u Lenovo (/ ləˈnoʊvoʊ / lə-NOH-voh), kineska je [6] multinacionalna tehnološka tvrtka. Uključeno u Hong Kong, ima globalno sjedište u Pekingu u Kini, [1] [2] operativno sjedište u Morrisvilleu, Sjeverna Karolina, SAD, i operativno središte u Singapuru. [7] [3] Tvrtka dizajnira, razvija, proizvodi i prodaje osobna računala, tablet računala, pametne telefone, radne stanice, poslužitelje, superračunala, elektroničke uređaje za pohranu podataka, softver za upravljanje IT-om i pametne televizore, a najveći je svjetski dobavljač osobnih računala po jedinici prodaje od siječnja 2021. [8] Također prodaje i ThinkPad i ThinkBook poslovne linije prijenosnih računala; Potrošačke linije prijenosnih računala IdeaPad, Yoga i Legion; te linije IdeaCentre i ThinkCentre za stolna računala.

Lenovo posluje u preko 60 zemalja, a svoje proizvode prodaje u oko 180 zemalja. Ima istraživačke centre u Pekingu, Chengduu, Yamatu (prefektura Kanagawa, Japan), Šangaju, Shenzhenu i Morrisvilleu (Sjeverna Karolina, SAD) [9], a ima i Lenovo NEC Holdings, zajedničko ulaganje s NEC-om koje proizvodi osobna računala za japanskom tržištu.

4. Xiaomi

Xiaomi Communications Co., Ltd.  je kineska multinacionalna elektronička tvrtka osnovana u travnju 2010. sa sjedištem u Pekingu. Xiaomi proizvodi i ulaže u pametne telefone, mobilne aplikacije, prijenosnike, kućanske uređaje, torbe, cipele, potrošačku elektroniku i mnoge druge proizvode. Xiaomi je ujedno i četvrta globalna tvrtka nakon Applea, Samsunga i Huaweija koja ima samorazvijene mogućnosti mobilnog sustava na čipu (SoC).

Xiaomi je svoj prvi pametni sat objavio u kolovozu 2011. godine i brzo stekao tržišni udio u Kini da bi 2014. postao najveća tvrtka za pametne satove u zemlji. Početkom drugog tromjesečja 2018. Xiaomi je bio četvrti najveći svjetski proizvođač pametnih telefona i satova, vodeći i na najvećem tržištu, u Kini, i na drugom po veličini tržištu u Indiji. Xiaomi je kasnije razvio širi spektar potrošačke elektronike, uključujući ekosustav proizvoda pametnog doma (IoT), koji je povezao više od 100 milijuna pametnih uređaja i uređaja.

Princip rada pametnih satova?

Da biste koristili pametni sat, potreban vam je pametni telefon. Na svoj pametni telefon instalirate aplikaciju koja dolazi s pametnim satom, kao što su Android Wear, FitPro, HryFine itd. Otvaranjem prateće aplikacije na pametnom telefonu i uključivanjem Bluetootha možete sinkronizirati sat s telefonom. Sada su vaši uređaji povezani i primit ćete obavijesti od pametnog telefona na ekranu sata. Na primjer, možete čitati e-poštu i poruke, pregledavati kalendarske sastanke ili primati telefonske pozive. To je korisno jer se više ne morate brinuti hoćete li propustiti važnu poruku.

Prednosti pametnih satova

  • Primanje notifikacija sa telefona
  • Odgovaranje na poruke i pozive glasom
  • Praćenje vitalnih tjelesnih funkcija
  • Upravljanje GPS aplikacijama
  • Funkcije ličnog trenera

Često postavljena pitanja o pametnim satovima

1. Kome se preporučuje kupnja pametnog sata?

U osnovi se preporučuju onima koji se svakodnevno bave sportom i žele uživati u aplikacijama poput onih koje omogućuju izračunavanje udaljenosti ili otkucaja.

Također, pametni satovi su za one koji trebaju poticati vježbanje ili žele nadzirati faze spavanja.

Možete li se sjetiti kad ste zadnji put uzeli telefon i učinili samo jednu stvar? Pametni sat pogodan je za one koji ne vole nositi mobitel.

 

2. Jesu li pametni satovi vodootporni?

Da, moderni pametni sat vodootporan je iako koriste elektroničke elemente. Proizveli su kvalitete poput uobičajenih satova.

Prije kupnje pametnog sata bolje je pregledati značajke proizvoda kako biste znali raspon na koji je taj model vodootporan.

 

3. Imaju li pametni satovi senzore?

Budući da je pametni sat uređaj koji se nosi i nalazi se u neposrednoj blizini kože, često imaju tako kvalitetnu senzorsku tehnologiju.

Danas najčešći senzori na tržištu, uključujući senzore temperature kože, GPS, senzor brzine otkucaja srca, kapacitivni senzor, senzor svjetlosti, galvanske senzore kože itd.

Sve vam pomažu u praćenju zdravstvenih i kondicijskih potreba. Senzori koji se nalaze u određenom satu oslanjat će se na model koji želite kupiti.

4. Možete li razgovarati na pametnom satu?

Upućivanje poziva pametnim satom korisnije je nego što zvuči. Broj pametnih satova koji vam omogućuju telefoniranje iznenađujuće je mali, ali iz dana u dan sve veći. Samostalni pametni satovi vaš su najbolji ulog za telefoniranje, a ako vam je ta značajka zaista važna, provjerite je li provjerili prije nego što je kupite.

 

5. Koji je najbolji pametni sat?

Nije moguće jednostavno odabrati jedan pametni sat. Umjesto toga, ovo su neki od najboljih pametnih satova na tržištu u ovom trenutku. Ažurirat će se u budućnosti.

Pametni sat T500 , Lenovo R1BK pametni satPametni sat AMAZE FIT Pace i Pametni sat D20

kvalitetni jeftini pametni sat t500

Izvori:

  1. https://hr.wikipedia.org/wiki/Pametni_sat
  2. https://www.apple.com/lae/watch/
  3. https://www.samsung.com/rs/watches/all-watches/
  4. https://evertech.ba/product/pametni-sat-t500/
  5. https://evertech.ba/product-category/pametni-satovi/